Maddonation

Alle er velkomne til at donere mad, og vi sætter pris på donationer af frisk mad, tilberedte mad fra supermarkeder, restauranter, kontorer eller andre steder, som de folk, der bruger rummet omkring Folketshus, og alle, der passerer forbi, kan få gavn af det.

Selvom der er mange programmer i byen, der bekæmpe madspild, glider masser af mad gennem revnerne i systemet. Fællesskabet i København sigter mod at udfylde disse huller og give værktøjerne til, at denne mad også kan gemmes og omfordeles uden betingelser eller at skulle overholde fastsatte tidsplaner.

Køleskabets placering gør det også muligt at hjælpe de mest trængende ved at være placeret i centrum af byen og åben 24/7. Der er mange mennesker, der lider af madusikkerhed, men som af forskellige årsager ikke er villige eller ude af stand til at modtage det fra andre kilder. Fælleskabet adresserer dette ved at tillade fuldstændig anonymitet.

Bliv donor

Hvis du vil donere, men har brug for flere oplysninger eller hjælp til at gøre det, bedes du kontakte os via e-mail: faellesskabetkbh@gmail.com

Hvis du gerne vil vide mere eller ønsker at opmuntre din virksomhed eller manager til at donere, har vi oprettet flyers, som du kan udskrive og give folk. De er skrevet på både dansk og engelsk.

Download brochuren her!

Hvordan donerer man?

Alle kan donere mad 24/7 – 365 dage om året. Du bringer bare den mad, du ønsker at donere, med til køleskabet og placerer den inde. Du kan tjekke vores afsnit om, hvordan det fungerer, for at lære mere om, hvor du skal placere din mad 🙂

Registrer også dine donationer via vores online formular.

Hvilken mad kan doneres? 

Må godt komme i køleskabet: 

  • Frisk frugt og grønt, hverken muggen eller rådden 
  • Mad som ikke overholder “bedst før” datoen, dog stadig er godt og sundt at spise og ikke bør opbevares på køl (marmelade, kiks, pasta,..) 
  • Brød og kager såfremt det har været opbevaret ordentligt

Må IKKE komme i køleskabet: 

  • Mad som ikke overholder “sidste andvendelsesdato” 
  • Rå kød eller fisk
  • Mad fra utilstrækkelig opbevaring (fx brud af kølekrav eller kontaminering med kødsaft)
  • Mad med åbnet eller skadet emballage, hvor emballagen er kritisk for korrekt opbevaring af maden (fx åbnede dåser, åbnede pakker pålæg, osv.)