Om os

Our fridges

Fællesskabet I København eller Free Fridge Copenhagen er et åbent køleskab for alle. Ideen er inspireret af en række lignende projekter rundt om i verden og modelleret efter Fællesskabet i Aarhurs.

Ideen med køleskabet er, plads til ubetinget maduddeling uden begrænsninger, krav eller tidsbegrænsninger. Rummet er åbent 24/7 og henvender sig til alle, der har overskydende mad at give, eller har brug for mad. Enhver, fra ansatte på et kontor eller andre private, der har overskydende mad efter frokost, aften mm, kan aflevere det her og hjælpe folk, der ikke har råd til det eller ikke har adgang til de forskellige mad programmer rundt om i byen. Madbroen København er et GRATIS køleskab, der sigter mod at imødekomme alle!

Om andre initiativer generelt: Den generelle type overskydende madfordeling, er meget centraliseret. Der er en række organisationer, der på en eller anden måde beslutter, hvem maden skal gå til, og beslutter, hvordan de kan få adgang til den. Vi mener, at dette er en urimelig-omfordeling af en nødvendig ressource. Med køleskabet forsøger vi at decentralisere den magt, der i øjeblikket er i den lille hånd, og vi vil gøre det åbent for alle at deltage i vores initiativ.

Interview med TV2 Lorry

Artiklen: https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/faelleskoeleskabe-med-gratis-mad-bekaemper-spild-kan-udgoere-en-risiko

Siden artiklen blev offentliggjort, har vi konsulteret Fødevarestyrelsen og har implementeret deres anbefalinger for at gøre projektet mere sikkert for alle.

Adressen er:

Vi befinder os udenfor Folkets Hus på Stengade 50 på Nørrebro. Køleskabene er til venstre for Folkets Hus indgang.

Partnere